Satakuntatalon 70-vuotis juhlamenu

MENU 1952

Alkuun
Sokeri-suolattua lohta ja mummonliemessä marinoituja kurkkuja, kukkakaalia ja sipulia (L, G)
Ruiskuoreen leivottua särkeä & kirsikkatomaattia (L)
Uunissa paahdettua punajuurta, rapeaa kylmäsavustettua poroa ja paistettuja herkkusieniä (M, G)
Rapeaa viherversosalaattia, karpaloita, paahdettua kurpitsaa sekä vadelmavinegretteä (V, G)
Vanhan ajan maalaisleipää & kirnuvoita

Pääruoka
Kokonaisena paahdettua härän ulkofileetä ja Stroganoff kastiketta, säräjuureksia & perunaa (L, G)

tai

Paistettua siikaa, ruusukaalia ja mantelia, silliperunasalaattia ja savumäti-voikastiketta (L, G)

Vegaani pääruoka ennakkoon ilmoitetun määrän mukaan (L, G)

Jälkiruoka
Domino leivos (Dominokeksimuruja, valkosuklaavaahtoa, greippiä sekä
suklaata, tarjoillaan lasista) (L)

Lämmin buffet

MAKUJEN TANSSI

Alkuun
Paahdettua Naapurin Maalaiskanan kananpoikaa, tammenlehvä- ja sydänsalaattia ja kapris-lehtipersilja vinegretteä (M, G)
Mansikkaa, vesimelonia, rucolaa ja leipäjuustoa (L, G)
Katkarapuja Skagen (M, G)
Pikkelöityä kyssäkaalia, omenaa ja kevätsipuli-ranskankermaa (L, G)
Parsa-pinaattipiirakkaa, paistettuja Osterivinokkaita ja puutarhan yrttejä (L)
Rapeaa viherversosalaattia, pellavansiemeniä ja vadelmavinegretteä (V, G)
Hapanjuurileipää (L) & siemennäkkileipää (V, G)
Vatkattua pähkinävoita (L, G) ja hernehummusta (V, G)

Pääruoka (Valitaan koko seurueelle)
Ylikypsää, haudutettua härän etuselkää, paahdettuja varhaisperunoita, grillattua parsaa ja Bearnaise-kastiketta (L, G)

tai

Grillattua merilohta, timjami-voiperunakakkua, muhennettua purjoa ja korvasienikastiketta (L)

Vegaani pääruoka ennakkoon ilmoitetun määrän mukaan (V, G)

Jälkiruoka
Jogurttimoussea, mansikkaa ja minttua, paahdettua valkosuklaata (L, G)

Lämmin buffet

JUHLAN AIKA

Alkuun
Piparjuurella maustettua merilohta ja vihreää sinappikastiketta (M, G)
Kirkasta ruohosipuliperunasalaattia ja baby-pinaattia (V, G)
Naudan paahtopaistia, paahdettua valkosipulia (L, G)
Uunissa paahdettua kukka- ja parsakaalia, paahdettua hasselpähkinää, kotijuustoa ja talvipuutarhan yrttejä (L, G)
Rapeaa viherversosalaattia, paahdettua kurpitsansiemeniä, vihreitä papuja ja vadelmavinegretteä (V, G)
Hapanjuurileipää (L) & siemennäkkileipää (V, G)
Vatkattua pähkinävoita (L, G) ja hernehummusta (V, G)

Pääruoka (Valitaan koko seurueelle)
Hartaasti kypsytettyä karitsanniskaa, paahdettua parsaa, kevätsipulia, pinaattia ja tummaa valkoviinikastiketta (L, G)

tai

Paistettua kuhaa, paahdettua parsaa, kevätsipulia, pinaattia ja sitruunavoikastiketta (L, G)

Vegaani pääruoka ennakkoon ilmoitetun määrän mukaan (L, G)

Jälkiruoka
Basilika-mantelikakkua, raparperikompottia ja valkosuklaamoussea (L, G)