Pikkujoulumenut

Muutosten vuosi 1952!

Vuosi 1952 oli Suomelle todellinen ilon, ylpeyden ja muutosten vuosi. Helsingin kesäolympialaiset ja Armi Kuuselan voitto Miss Universum-kisoissa nostivat Suomen maailmankartalle. Myös ruokapuolella koettiin uusia tuulia, kun muun muassa Coca-Cola, hapankorput ja Lonkero ilmestyivät suomalaisten ruokapöytiin.

Tuona historiallisena vuonna 1952 valmistui Helsingin Kamppiin myös upea Satakuntatalo, jossa Kilta-Sali sijaitsee. Kilta-salissa nostetaankin tänä vuonna 50-luvun helmet etualalle ja herkutellaan nostalgisissa tunnelmissa koko pikkujoulukauden ajan! Juhlavuoden kunniaksi olemme loihtineet herkulliset juhlamenut kunnioittaakseen Satakuntatalon 70-vuotista historiaa ja unohtumatonta vuotta 1952! Menussa juhlistetaan vanhanajan herkkuja modernilla twistillä, ilolla, ylpeydellä ja ammattitaidolla!

 

– Peter Walch, Keittiömestari

Istuva illallinen

SÄILYKKEITÄ JA LONKEROA

Alkuun ”Säilyke” Katkarapusalaattia, siianmätiä ja pikkelöityä punasipulia tarjoiltuna Finn Crisp hapankorppujen kanssa ja kirnuvoilla. Tarjoillaan pienessä retrohenkisessä säilykepurkissa.

Pääruoka ”Härkä” Paahdettua häränfileetä & coca-cola siirapilla maustettua häränrintaa, sitruunavoissa haudutettua porkkanaa, puikulaperunapyreettä sekä tummaa siiderikastiketta

tai

Pääruoka ”Rautu” Hiillostettua rautua, tilliperunaa, voi-piimäkastiketta sekä vihreitä papuja

Jälkiruoka ”Lonkero” Lämmin manteli-kardemumma frangipane, verigreipillä ja ginillä maustettua tuorejuusto cremeä

 

Yöruoka saatavilla lisähintaan

”Kuuma koira”  Pitkä nakki & briossi sekä sinapilla maustettua saunasalaattia

Lämmin buffet

Vuosi 1952

Alkuun
Sokeri-suolattua lohta ja mummon liemessä marinoituja kurkkuja, kukkakaalia ja sipulia
Ruiskuoreen leivottua särkeä & kirsikkatomaattia
Uunissa paahdettua punajuurta ja rapeaa kylmäsavustettua poroa sekä kantarellia
Rapea vihersalaattia, karpaloita, paahdettua kurpitsaa sekä vadelma-vinaigrette
Vanhan ajan maalaisleipää & kirnuvoita

Pääruoka
Carving pöydästä (kokit leikkaavat)
Kokonaisena paahdettua härän ulkofileettä ja stroganoff-kastiketta, säräjuureksia & perunaa

tai

Paistettua siikaa, ruusukaalia ja mantelia, silli-perunaa ja savumäti-voi kastiketta

Jälkiruoka
Domino leivos (Dominokeksi muruja, valkosuklaavaahtoa, greippiä sekä suklaata) Tarjoillaan lasista
Kotimaistia juustoja & tyrnihilloketta